Opdracht 13

Essay:

Ik moet een essay schrijven met een woordenlijst die ik gekregen heb. minstens 10 van de woorden op die lijst moeten in dit essay verwekt worden. ik heb lijst 112 gekregen.
Een half jaar geleden ben ik begonnen met het schakelsemester. Dit is het trajes die iedere HBO-er moet volgen, als zij een Master willen gaan doen in de richting architectuur. In dit voorbereidende jaar heb een heleboel geleerd, voornamelijk om je creativiteit te prikkelen. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere dingen op mij af gekomen, zoals het maken van website, met daarop je ontwerp ervaring, bibliografie, iconografie en een aantal opdrachten, waaronder dit essay. In methode en analyse werd je gedwongen om eens anders naar een gebouw te kijken. Hierbij werden je een aantal onderzoeksmethoden aangeleerd, die je vervolgens moest toepassen om een gebouw uit te pluizen. Dit deden we aan de hand van een FOP analyse. Form, Operation, Performance.
Al deze vakken in combinatie met een grote ontwerpopgave zou de perfecte formule moeten zijn om door te stromen naar de Master.Uiteindelijk is dit misschien 10% van de van de studenten gelukt, de rest kon stoppen, nog een schakelsemester volgen, of naar bachelor 6
Het ontwerp is niet een vraagstuk met een goede of een foute oplossing. het is een proces waarin je veel fouten maakt, en van je fouten leer je (Trail & Error). Het eerste kwartaal werden we begeleid door een landschap deskundige en een een architecte. Het was de bedoeling dat je je gebouw goed in de omgeving liet passen.
Je moest aan de begeleiders duidelijk maken wat je graag met de locatie wilde bereiken en hoe je dit wilde doen. Het gebruik maken van referenties kon hierbij helpen.
Het tweede kwartaal werd de stedebouwkundige "ingeruild" voor een bouwtechnicus.
toen was de opdracht om je concept ook in de bouwtechniek toe te passen.